Ik ben geboren op 23 mei 1941, te Amsterdam en was al jong bezig met tekenen.
Vanaf 1962 werkte ik in de gezondheidszorg, eerst als verpleegkundige, later heb ik me bezig gehouden op het bestuurlijk vlak van de samenleving.
Daarnaast heb ik diverse opleidingen gedaan in de kunstwereld, waaronder de Famous Artist School, kunstacademie Ruudt Wackers te Amsterdam, post academisch jaar van de Vrije Academie Haarlem en diverse masterclasses van Sam Drukker, Kirsten Geisler etc. MEER WETEN......

Dit heeft mijn werk in de loop van de tijd beïnvloed, met name de maatschappelijke inpact. In de afgelopen 10 jaar heb ik me daar los van gemaakt en nu zeg ik vaak:
Mijn schilderijen zijn vertellingen over mijzelf. Ze geven aan, waar ik me mee bezig ben.
In de stadsgezichten gaat het over anonimiteit, over eenzaamheid zonder ontmoeting,vermijding van het onvermijdbare.
Politiieke beelden geven het lijden van mensen aan, waarbij ik het verdriet en verdrukking in kleur weergeef en soms denk ik het gaat alleen over denkwerelden, die botsen.
En dan de menselijke invloed op de natuur, elk besluit voor het milieu heeft een tegenhanger, al is het maar de horizonvervuiling. Zien we ooit een blauwe lucht zonder strepen.
En soms
bewerk ik fotomateriaal en maak nieuwe afbeeldingen van een discussie. Digitale portretschilderijen.

Ik voel me als een voorbijganger, die de wereld mag aanschouwen.
In de verte zie je een einde dat een nieuw einde suggereert. Het onbereikbare, dat nooit helemaal in beeld komt, maar soms toch zo aanwezig.

Mijn inspiratie wordt geboren uit fascinatie. Het is een vertaling van realisme naar abstractie, waarbij de kleur mijn gemoedsrust bepaald.

 

 

 

vlieland

 

til in discussie